Blog

Kožená alebo látková Sedačka ?

Pri výbere pohovky je dôležitý nie len jej tvar a funkčnosť, ale aj typ čalúnenia.  Koža aj látka majú svojich priaznivcov. Až donedávna malo kožené čalúnenie prevahu , dnes látky získavajú prevahu. Látky sú materiálom budúcnosti, synonymom modernosti.


OLTA SEDAČKA RITZ

Pohovky čalúnené látkou sú teplejšie, útulnejšie a príjemnejšie na dotyk ako kožené. V súčasnosti neexistujú žiadne problémy s čistením povrchu tkaniny. Výrobcovia textílií otvárajú nové možnosti tým, že do svojej ponuky pridávajú novú úpravy , nanotechnológie, ktoré sa dajú veľmi ľahko čistiť vlhkou handričkou. Je tiež potrebné venovať pozornosť tomu, či má pohovka odnímateľný poťah, vďaka čomu môžete látku ľahko osviežiť vložením do práčky.


OLTA SEDAČKA COOPER

Veľkým výberom  možností dostupných na trhu, môžete pohovku s látkovým poťahom  ľahko prispôsobiť interiérom . Mäkké vankúše čalúnené látkou poskytujú dokonalú oporu chrbta a zaisťujú relaxáciu po namáhavom dni.Dekoratívne akcenty tu tiež vyzerajú skvele, napríklad vankúše s geometrickými vzormi. Pohovka je prepracovaná do najmenších detailov a poskytuje nezabudnuteľný zmyslový zážitok, ktorý každodennému odpočinku dodá nový rozmer. Modely s minimalistickými tvarmi sú mimoriadne módne, kombinujú súčasne jednoduchosť a sofistikovanú formu.

OLTA SEDAČKA DIVA

Nábytok s koženým čalúnením je veľmi elegantný a vyzerá skvele v moderných aj klasických priestoroch, ale vyzerá skutočne pôsobivo vo veľkých, štýlových izbách. Koža je veľmi trvanlivá a odolná voči vonkajším faktorom, ktoré určite vydržia skúšku času a dlhých rokov používania. Je tiež veľmi ľahko čistiteľná - pohovka sa musí iba umyť navlhčenou handričkou a rýchlo znovu získa svoj lesk. Na trhu je tiež široká škála vzorov a farieb, od svetlých po tmavé. Vďaka tomu sa kožená čalúnená pohovka ľahko nájde v akomkoľvek interiéri. V porovnaní s pohovkou s látkovým poťahom má oveľa chladnejší povrch, vďaka čomu je nepohodlné sa " nalepiť" na pohovku v lete a v zime sedieť na studenej koži. To všetko znamená, že pohodlie pri používaní koženej pohovky je menšie ako pri látkových pohovkách. Problém tiež nastáva, keď máme domáceho maznáčika, existuje vysoké riziko, že sa v priebehu času sa  objavia viditeľné škrabance.

OLTA SEDAČKA RITZ